5 orsaker att välja en etanolspis

Är du en bland många som anser att investera i en spis som drivs av etanol ?. Många är inte medvetna om de många anledningar till varför du bör investera i en etanol spis, så låt braskaminer stockholm ge er fem goda skäl att välja en etanol spis.

  1. Etanol Eldstäder ger värme

Även om många bara tänka på etanol eldstäder som en fin touch till inredningen, etanol eldstäder faktiskt värme. Om en traditionell spis ge 6-9 kW effekt, etanol eldstäder ger mellan 2,5-4 kW. Därför har vi aldrig råda våra kunder att investera i en etanol spis om de är på marknaden för en primär värmekälla – det är helt enkelt inte att avsikten med produkten. Etanol eldstäder är riktigt bra att ta toppen av temperaturen. Säg att du har ett uthus eller liknande – det kan bli ganska kallt under vintern eller hur? Det innebär att du aldrig använda rummet så mycket som du vill, men med en etanol spis kan du ställa in stämningen och få rummet trevlig och varm.

Värmen från etanol spis kommer nästan omedelbart, långsamt distribuera en trevlig temperatur.

 

  1. Skorsten

Medan etanol spis ger en skön värme, kommer det utan skorsten. Det betyder inte att du skall installera en – det kräver ingen skorsten. Naturligtvis måste du låta viss frisk luft i rummet komma in, eftersom etanol spis använda en del av syret – men det kommer naturligt som i vardagsrummet kan bli ganska varm.

Det bästa skorstensfria produkten är, att du inte är begränsad på något sätt. Du kan flytta den öppna spisen så mycket som du vill. Oavsett om du ändrar inredningen, flytta till en ny plats eller bara vill ha lite värme ut på terrassen – det är lätt erhållas med etanol spis. De är helt mobil. Naturligtvis väggmonterade modeller kräver en andra fixtur om du vill ha det utanför, men dess fortfarande mycket rörliga jämfört med traditionella spisar.

 

  1. Inga aska eller sot, garanterar braskamin stockholm

Anledningen till etanol spis kräver ingen skorsten är enkel; bränslet, etanol, är så ren att den inte avger några farliga ångor. I själva verket är det så rent att askan aldrig kommer att visas. Förutom aska bör sot också undvikas nästan helt. Medan dina vita väggar en tätning vilja förblivit orörd, kan höljet av eldstaden få en mycket liten mängd sot. Sot kan inte undvikas helt, och kommer endast att visas på de ytor som lågan har berört.

 

  1. Ingen städning, lite underhåll

Som en konsekvens av det mycket rena flamma, det finns mycket litet behov av att rengöra eldstaden. Vanligtvis kan  sot visas på det och kan lätt kan tas bort med en fuktad trasa. Om du har en öppen spis rostfritt stål, kan du polera stål så att det ser så gott som ny. Om du har en glasfront, är det också mycket lätt att rengöra – och det är inte så ofta du behöver göra det eftersom mängden sot är mycket låg.

Det enda som kan se används med tiden är själva brännaren. Eftersom det är utsatt för en stor mängd värme i längre perioder, kommer färgen på stålet så småningom förändras. Tur för dig, det finns en lösning. Genom att använda en 3M svamp eller liknande, kan du göra brännaren ser nästan som ny. Det viktigaste är bara att du ser till att borsta stål med korn, och inte mot dem – eftersom det kommer att göra ytan utseende repad.

  1. Lätt att använda

Förutom kräver lite rengöring och underhåll, etanol eldstäder är också otroligt lätt att använda. Du häller bara den flytande etanol i en behållare, och tända den med en lång hals lättare. Efter några minuter kommer en gul och varm flamma visas. När den öppna spisen har brännare för ett tag, kan du helt enkelt stänga av den. Det innebär att du enkelt kan antända eldstaden innan med gäster, och omvänt stänga av den när de lämnar.Vi på braskaminer stockholm visar dig gärna också hurdu ska göra.

Nu har jag gett dig de fem bästa skälen att investera i en etanol spis. Självklart många andra skäl talar också för investeringen i en etanol spis. Första och mycket viktigt för många är det faktum att produkten är grön. Med hjälp av etanol som bränsle ger en hållbar och socialt ansvarsfullt sätt att ha en trevlig brand. Om du har några kommentarer eller frågor, tveka inte att dela dem med på

www.braskamineristockholm.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme