Team Building – Betydelse, övningar och dess behov

När personer med liknande intresse, attityd och smak träffas för att arbeta för ett gemensamt mål bildas ett lag. Varje individ bidrar lika och utför sin nivå bäst för att möta lagsmålen och uppnå organisationens mål. Lagmedlemmar strävar hårt för att leva upp till andras förväntningar och framgångsrikt genomföra den tilldelade uppgiften. Ett lag kan inte fungera bra såvida inte och tills varje medlem är fokuserad och seriös om sitt ansvar. För varje lagmedlem borde hans lag först och allt annat senare. Personliga intressen måste ta baksätet.

Varje individ måste känna sig motiverad för att utföra sin nivå bäst. Lägg aldrig på någonting på någonting; I stället måste individerna ta initiativet på egen hand. De borde komma fram och acceptera utmaningen.

Låt oss gå igenom följande exempel:
Mike och Jordan rapporterade till Steve – deras lagledare. Steve hade en enorm tro på Mike och Jordan, uppskattade alltid dem framför andra och gick ens ut för middagar med sitt lag. Hans lag var långt före de andra lagen och föll aldrig bort från sina mål. Steve var den mest beundrade teamledaren.
Steve fick aldrig övertyga Mike och Jordanien för att ta upp något nytt ansvar. De var alltid på tårna och accepterade nya uppdrag villigt.

Varför tror du Mike och Jordan var alltid angelägna om att arbeta? Svaren på den här frågan är de olika ansträngningar som deras lagledare tog för att motivera och utvinna det bästa av dem. Detta förklarar lagbyggnad.

Vad är Team Building?
Lagbyggnad avser de olika aktiviteter som gjorts för att motivera lagmedlemmarna och öka teamets totala prestanda. Du kan bara inte förvänta dig att ditt lag utförs på egen hand. En motiverande faktor är ett måste. Team Building-aktiviteter består av olika uppgifter som vidtas för att bruka en gruppmedlem, motivera honom och få honom att göra sitt bästa.

Vi är alla människor och älskar uppskattning. Varje individ som utför exceptionellt bra måste uppskattas väl offentligt. Han känner sig glad och motiverad att göra ännu bättre nästa gång. Om någon lagmedlem har kommit ut med en unik idé; Behandla honom med något som gör honom glad. Kritisera aldrig någon lagmedlem eller demotivera honom om han har misslyckats med att utföra. Be honom att “bocka upp”.

Team Building övningar

Låt oss kasta lite ljus på några exekveringar i lagbyggnad.

  • Uppmuntra många förtroendebyggnadsövningar i ditt lag. Lagmedlemmar måste lita på varandra för maximal utmatning. Blindfyll hälften av dina lagmedlemmar och be dem att hoppa över tegelstenar med hjälp av medlemmar som kan se. Upprepa denna övning och nu blinda de som kunde se tidigare. Denna övning går långt för att bygga upp förtroendet bland gruppmedlemmarna. En individ kan vara lite tveksam till att börja med, men det ögonblick han hoppar över tegelstenen med sin medarbetare utan att bli sårad, börjar han lita på honom. Förtroendefaktorn ökar med tiden och relationerna mellan lagmedlemmarna förbättras.
  • Man måste känna sin medarbetare väl. Du kan inte arbeta med någon du inte känner till. Ta med många övningar som hjälper gruppmedlemmarna att känna varandra väl. Gör par och fråga dem att skriva vad de vet om sin partner och vice versa. Du kan be någon att skriva sin partners favoritfärg, favoritdräkt, föredragna hangoutzon och så vidare. Be hans partner att rätta till honom om han har fel i sina svar. Människor vet mycket om varandra på det här sättet och hittar även några okända fakta om sin partner. Be gruppmedlemmarna att ge deras introduktion en efter en när laget är bildat.
  • Lagmedlemmarna måste vara kompatibla med varandra. Inkludera isbrytande aktiviteter i laget. Ta dem ut för picknick; Få sammankomster där de kan interagera med varandra fritt på något ämne. Låt individerna ta med sina familjer också. Människor kommer mycket närmare på detta sätt. Förhållandena förbättras. Kom ihåg din lagmedlems födelsedag, årsdag eller annat viktigt datum och glöm inte att önska honom den dagen. Be om en behandling! På detta sätt är individer inte längre främlingar till varandra och bindningen ökar.
  • Uppmuntra aktiviteter där individer kommer ihop som en enhet och jobba för en gemensam uppgift. Samla några jämnaste pinnar, rep, naglar, hammare och limpinne. Be dina lagmedlemmar att bygga en bro ut ur pinnarna med hjälp av repet, hammaren, limpinnen och naglarna. Du kommer att bli förvånad att se att alla kommer att vara inblandade i verksamheten och hjälpa varandra att göra bron. Koncentrationen och viljan att göra något ökar och individer lär sig att arbeta som en enhet. De jobbar tillsammans, var och en som bidrar med något eller den andra att bygga broen, dvs uppnå den uppgift som tilldelats deras lag.

Behov av lagbyggnad – varför lagbyggnad?
Teambyggande aktiviteter är av största vikt eftersom de bidrar till den övergripande utvecklingen av lagmedlemmarna och.

teambuilding stockholm billigt

Updated: June 1, 2017 — 6:36 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme