Korrekt markavlopp är viktigt!

 

Många fastighetsägare är inte oroade för gårdsdränering tills de har problem. Vatten följer naturligtvis vägen till det minsta motståndet mot lägre höjder och problem uppstår när de ursprungliga vägarna som byggdes av byggaren blivit blockerade eller otillräckliga från början. Att inte ha lämpliga backar och avlopp på en fastighet för att rikta eller avleda vattenavrinning kan göra det möjligt för vattnet att hitta en väg direkt till områden där man minst vill ha det, till exempel stiftelser, under trottoar, i källaren etc. Floder källare och sprickade stiftelser är Bra väckarklocka till frågan men att ta itu med problem på förhand kan spara dig tusentals dollar och huvudvärk, på vägen.

De två kategorierna av vatten som ger en gräsmatta är yta och underytor. Undervatten hänvisar till vattnet under det första lagret av jordjord som inte kan genomtränga något lägre på grund av jordens täthet under. Även känt som vattenbordet, har all jord detta vattenskikt med djupskillnader beroende på området. Även om ett högvattenbord kan vara ett problem på vissa områden är ytvatten i allmänhet orsaken till överskott av undervattnet, eftersom för mycket ytvatten som tränger in i marken kan höja vattentabellen. Ytvattenkällor är regn och bevattning, såsom sprinklers, och kan vara särskilt besvärliga i urbaniserade områden som innehåller många ogenomträngliga ytor.

Gator, motorvägar och parkeringsplatser lämnar helt enkelt ingenstans för regnvatten att gå. Som med en gräsmatta, kommer avrinningen antingen att svälla i depression eller flöda till mark runt kanterna och förorsaka mättnad i ett annat område. När jorden når 100% mättnad, med liten eller ingen dränering för att hjälpa till med överskott av vattenavlägsnande, samlar inte bara pooler av vatten, men den mättade jorden tar mycket längre tid att torka ut. Detta överskott av vatten försämrar växttillväxten genom att minska luftningen i rotszonen och minskar näringsämnena. Dessutom kommer överskott av vatten i jorden att öka frysningsskador under vintermånaderna. Att ha ordentlig dränering på din egendom hindrar att vatten samlas runt din byggnad eller hemstiftelser, minimerar jorderosion och skyddar din vegetation från död och sjukdom.

Yta och underlag är de två typerna av dräneringslösningar och båda är viktiga skydd för byggnader och gräsmattor. Ytan dränering hänvisar till den naturliga vägen som tagits av vattnet efter regn eller bevattning och uppnås genom rännor, rännor, ytgaller, utsatta franska avlopp och genom att forma och gradera din gräsmatta för att ge maximal ytvattenavlägsnande med minimal jorderosion. Subsurface drainage refererar till rör och avlopp placerade i gräsmattan som tar bort överskott av vatten som har gravitated under jord, antingen genom hål i marken eller helt enkelt från jordmättnad. Vatten reser genom jord genom kapillärverkan, vilket är ungefär som en pappershandduk – när en sida blir våt, kommer fukten långsamt att resa till den torra sidan tills hela substansen är mättad. När jorden är mättad behövs underjordiska franska avlopp för att avlägsna överskott av vatten. Därefter håller underjordsdränering hållen på att hålla plantorna friska, hjälper jorden att värma tidigare på våren och lämnar mindre vatten att frysa på vintern, vilket minimerar frostskyddande skador på ditt hem eller byggnad.

Drnering Stockholm Pris

Felaktig dränering kan leda till pooler av uppsamlat vatten i gräsmattan och / eller runt ditt hem eller byggnad, vilka båda utgör ett hot. När det samlas nära din grund kan stående vatten potentiellt orsaka fundamentsprickor, grundrörelser och översvämmade källare. När du samlar på din gård, ger poolvatten myggor en grogrund och kan låta ditt gräs vara mottagligt för sjukdomar.

Grundar: Den mest kostsamma frågan i samband med felaktig dränering är din grund. Marken expanderar naturligt när den är våt och kontraherar när den är torr och så länge som hela marken under din byggnad expanderar och kontrakterar enhetligt, är det inte troligt att det kommer att orsaka problem. Skador görs emellertid när endast en del av marken höjer eller bosätter sig. Denna differensrörelse beror oftast på skillnader i markfuktighet. Felaktig dränering på ena sidan av byggnaden kan lämna våt mark som förblir vattentätad för dagar eller veckor (eller i värsta fall lämnar konstant vatten sammansatt kring din grundvägg) medan den andra sidan av strukturen har mark som torkar snabbt efter ett regn.

Den våta sidan har expanderat, och förblir så, medan den andra sidan kontraherar när den torkar, och denna åtgärd drar strukturens väggar bort från varandra. Upprepning av denna process kommer så småningom att ge sprickor i grunden, väggarna och / eller taken. Grundreparationer omfattas vanligtvis inte av husägarnas försäkringar och kan kosta så mycket som $ 20.000 till $ 30.000 eller mer för att fixa, inte kosmetiska lösningar till gips, dörrstopp, tegelstenar, översvämmade mattor, golv etc. En som har upplevt en översvämd källare Eller sprickor på grund av heaving kan intyga till en dyr fix! I additio

Google Translate for Business:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Market Fin

 

http://www.xn--dindrneringstockholm-fzb.se/

Updated: January 1, 2018 — 12:35 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme