5 tecken på att rör reparation är i ditt hus omedelbar framtid

Husägare är i många avseenden inget annat än bara en fortlöpande “honung” -lista. Högt på listan över de många saker som husägare kommer att möta är pipreparation. Det handlar inte om “om” det kommer att hända – det är en fråga om “när”. Det är emellertid viktigt att vara en vaksam, proaktiv husägare. Det är viktigt att hälsan på ditt hem ska komma ut och kontrollera dina rör för att se till att du kan identifiera problem innan de blir kritiska. Även om du är en nybörjare i arenaen för hemreparation, här är en fem saker som tydliga tecken på att rörreparation ligger precis runt hörnet:

  1. Korrosion är närvarande på rören – Formisk korrosionsskada, orsakad av formaldehyd och pitting, orsakad av klorsexponering, är de två vanligaste korrosionstyperna. Till slut orsakar förekomsten av dessa typer av skador små hål i röret och kommer utan tvekan att leda till eller spricka. Korrosionsskador måste kontrolleras noggrant och repareras innan de orsakar stor skada på dina rör.
  2. Dina avlopp rör sig långsammare än vanligt – Blockeringar är ett stort problem för rören. Industrin insiders använder akronym FOG för att identifiera de typer av material som orsakar blockeringar (fetter, oljor och fett), särskilt i avloppsrör. Om du har hårt vatten kan kalkskal bildas i stora mängder och blockera vattenflödet. Ta dig tid att se om dina avlopp verkar som att de strömmar långsammare än vanligt. Om så är fallet kan det finnas ett stort blockage i systemet som måste åtgärdas så snart som möjligt.
  3. Limescale är närvarande – Limescale bildas av hårt vatten i dina rör. Hårdvattens mineralinnehåll ackumuleras över tiden, och efter en tid blockerar dessa avlagringar flödet av vatten. Den goda nyheten är att kalkavlagringar kan avlägsnas från röret om det märks tidigt. Men om den är mycket avancerad kan den inte avlägsnas utan att du skadar dina rör.
  4. Trädrötter orsakar skador på rören – Det här är lite hårdare för att se att de flesta andra problem. När vi köper ett hem brukar vi bli kär i ett pittoreskt stadsdel och vacker landskapsarkitektur, men med tiden kan träd bli lite problem. Trädrötter försöker hitta närmsta vattenkälla, och om du ser rötter nära och runt ditt hem, är det ett ganska bra tecken på att du kommer att få trädrötter att växa in i dina rör. Att skära ut dessa rotsystem från rören är bra om du tar problemet tidigt nog. Annars kommer du att sluta med allvarligt skadade rör som inte kan repareras och behöver bytas ut. Som förväntat är det inte billigt.
  5. Du har ett äldre hus – äldre hem vädjar till underhålls junkies för DIY, särskilt om de tror att de får en affär i ett hem kan de spruce upp. Tyvärr har dessa bostäder också en mycket större risk för felaktig rörledning. Köpa ett äldre hem betyder troligtvis att de ska hantera de ursprungliga rören på fastigheten. Detta kan betyda att rören i ditt “nya” hem är årtionden gamla. I huvudsak är du redan garanterad att ringa om rörreparation.

stambyteistockholm.se

Rör reparation, men svårt att möta och ibland mycket dyrt, borde inte vara en anledning att undvika att äga ditt eget hem. Förstå din roll som husägare och vara aktiv för att inte bara identifiera problem utan också åtgärda dem.

 

Updated: May 30, 2017 — 10:29 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme