Glasindustrin Villkor – Allt du alltid vill veta om glas men var rädd att fråga

Vad är frit? Frit är en branschbeteckning för den färg som appliceras runt omkretsarna i bilglasdelarna. En av de viktigaste ingredienserna i frit är en glaskeramikpartikel som smälter till glasytan vilket gör den till en mycket slitstark och repfast yta.

 

Varför är fritt (färg) på glaset? Frit serverar två roller på glaset. För det första är det en kosmetisk funktion som används för att dölja inredning och nippeldetaljer. Tidiga modellfordon använde bredformat för att dölja vad som annars skulle vara utsatta områden. Eftersom lister blev mindre till punkten för obefintlighet på flera nuvarande modeller, hade frittrollen en större roll när det gällde att täcka oavslutade områden i fordonet. För det andra hämmar fritiden UV-nedbrytning av uretanlim. Medan frysen inte helt blockerar UV-strålarna från att passera genom glaset, minskar det avsevärt UV-ljusöverföringen. De flesta uretaner är inte UV-stabila. Om uretan lämnas utsatt för solljus under långa tidsperioder, blir det gult och vrider sig kritigt. Förekomsten av fritiden förlänger livslängden hos uretanhäftningssystemet.

 

Hur många typer av frit finns det? Det finns hundratals typer av frits utvecklade för fordonsglas applikationer. De vanligaste glasfritteren vi använder är svarta, grå och vita, även om andra färger finns tillgängliga. Frit pastes är utvecklade för att fungera i kombination med de processkrav som behövs för en viss del. Varje pasta är utvecklad för specifika ugns- och temperaturparametrar som används för att tillverka delar på en tillverkningsplats. Det är inte ovanligt att en glasfabrik för att arbeta med ett dussin olika fritespasta.

 

Hur appliceras frit på glaset? Frit appliceras på glaset med användning av en silkskärmsmetod. Det är väldigt lik den metod som används för silkescreen-T-shirts. En bild av fritdesignen är utvecklad för glaset i den böjda eller böjda formen. Då är bilden oöppnad och utplattad. En silkskärm görs för att låta fritan passera genom öppningar i skärmen. Öppningarna motsvarar den slutliga designbilden. Friesen är en tjock pasta som sätts på skärmen. Squeegees används för att skjuta friterna genom skärmens öppningar och på glaset. Frit appliceras på glaset medan det är i plattläge innan det bearbetas genom ugnen. Ugnen hjälper till att bota fritt och smälta det på glasytan. Varje del med varje annan design har en unik silkeskärm. Silke skärmar hålls ständigt under hela livet av en del. På grund av skärmens sköra egenskaper kommer de att slita ut och vanligtvis behöva återställas under hela livstiden för en del i produktionen.

 

Vad är batchglas? Batch är en referensperiod för glas som identifierar en del av tillverkningsprocessen. Råkomponenterna i glas är korrekt proportionerade och blandade i satser för leverans till ugnen. Även om glas görs i en kontinuerlig process som löper 24 timmar om dygnet, varje dag på året, tillsätts råvarorna efter behov i partier. För att ange att ett glas är satsglas betyder det att det inte finns några posttillverkningsmaterial, dvs en film eller beläggning applicerad på glaset. Batchglas får alla dess egenskaper från de råmaterial som används för att göra glaset. När det gäller integritet eller solglasögon blandas de mörka färgämnena och UV-hämmarna med de ursprungliga ingredienserna i partiet för att göra glaset.

Vad är Float glas? Floatglas hänvisar till glasframställningsprocessen. De råa komponenterna i glas smälts i en ugn mellan ett temperaturintervall på 240OF och 2850 F. En kontinuerlig process etableras när det smälta glaset flyttas från ugnen till tennbadet där det stöds på smält tenn tills glaset kyler från Uppslamningen till en temperatur där glaset blir fast. Floatprocessen utvecklades av Pilkington under 1950-talet och anses nu vara den primära teknikprocessen för tillverkning av fordons- och arkitektoniskt glas.

Vad är tennsidan och vad är glasets sida? Som tidigare nämnts innefattar flytglasprocessen flytande smält glas på.mält tenn. Den smälta tenn är jämn för att ge glaset sina plana ytor. Tennet och glaset är som olja och vatten, de blandar inte. Den sida av glas som är i kontakt med tenn under floatprocessen tar emellertid upp ett mikroskopiskt lager av tenn. Detta betraktas som tennsidan av flottglas. Glasets övre sida kallas luft- eller atmosfärssidan. För att upptäcka glasets tennsida, håll ett UV-ljus vinkel mot glasytan. Tennsidan lyser och luftsidan kommer inte

FNSTERPUTS STOCKHOLM Pris

Updated: December 26, 2017 — 10:15 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme