Hur Polyaspartics och Polyureas revolutionerar Industrial Flooring

Polyureor och Polyaspartics har ursprungligen utvecklats för beläggning av stål för att förhindra korrosion. De enastående kvaliteterna av till exempel en snabb härdning och hållbarhet ledde till att experimentera för användning på konkreta industriella golv.

Vad är Polyaspartic och Polyurea Coatings

Det är helt enkelt en avancerad version av betongfärgfärg. De är en tvåkomponentprodukt som blandas ihop före appliceringen och rullas på ytan. De kommer i klar men är vanligtvis pigmenterade med grå eller solbränna men någon färg kan skapas. Vinylfärgade chips kan sändas in i ytan medan de är våta. Antingen kan en fullständig sändning appliceras som ser ut som en terrazzo-finish eller chips kan lätt sprinklas för att ge lite mer karaktär.

Fördelar med polyureor över epoxidbeläggningar

  1. Rapid Cure – Polyureas kan torka om en timme så att flera lager kan appliceras på en dag. För företag som inte kan tillåta driftstopp löser detta ett stort problem. Ett exempel är ett företag som bara kan tillåta driftstopp under en helg. Med rätt ytbehandlingsutrustning kan betongen slipas jämnt över fredagskvällen, sprickor och spallar fixas nästa morgon med två lager på en lördag, två på söndag och i tjänst för måndagsmorgon.

 

  1. Adhesion To Concrete – Polyureor har den unika förmågan att “våta” i betong. Detta innebär att de absorberar i betongen efter att ytan är maldad med industriell golvslipningsutrustning, diamantblad och ett dammfritt vakuumsystem. Fördelen är att polyureorna härdar som en del av betongen istället för att klibba på ytan som en epoxi. Detta underlättar väsentligt risken för delaminering. Högkvalificerade proffs kommer att testa betongens densitet och justera “vätningen” för en viss yta.
  2. Kall väderapplikation – Det har rapporterats att polyureor kan appliceras vid temperaturer under nollpunkten. Även om få skulle försöka i extrema förkylningar kan en beläggning appliceras på ett kallt betonggolv. Det innebär att projekten kan slutföras året runt.

Hur Polyaspartic och Poyurea Coatings används

  1. Slipning av betongytan – Detta kräver specialutrustning, diamantblad och ett dammfritt vakuumsystem. Applicatorn kommer att justera diamanternas hastighet som cirkulerar över ytan som slår upp betongens översta lager. Detta skapar mycket damm som finns i specialiserade högvaktsystem. Slipningsprocessen avlägsnar höjder och nedgångar i ytan och skapar ett plant golv.

 

  1. Crack Repair – Eftersom polyureor kan tunnas kan de fylla en spricka hela vägen till botten ca 4 inches. De flesta sprickfyllare fyller bara vad du kan se och fungerar verkligen bara som en bro i sprickan som tränger 1/4 “till en tum. Den mest effektiva sprickreparationen kommer att flöda till botten, härda under ytan och” våt “in i väggen Av sprickan med flexibilitet. Polyureas gör allt. De blockerar fuktångtryck som kan delaminera en beläggning.

 

  1. Applicering av Polyurea Industrial Flooring – När ytan är slipad jämn och platt rullas beläggningarna på ytan. Sedan golvet slipades jämnt appliceras beläggningarna på ett jämnt djup över golvet.
  2. Snabba botemedel och snabb återvändande till service – Vid nybyggnation eller ombyggnad är en snabbbeläggningsapplikation en penningsparare. De flesta beläggningar tar en vecka att applicera och bota. Med rätt ytbehandlingsutrustning och arbetskraft kan ett 10 000 kvadratmeter golv appliceras på 3 dagar och används på fjärde. Det är även möjligt att fylla i större golv med tillräckligt med utrustning.

Slip Resistance, Recoat,hållbarhet och lätt underhåll

En avancerad professionell kommer att använda ett specifikt format icke-slipaggregat i varje beläggningsskikt. Aggregerad storlek är kritisk för funktionen. För stor och det sjunker till botten av hinken under blandning. För liten och det kommer att gå vilse i mixen och bli ineffektiv. Att bygga rätt storlek i varje lager garanterar glidmotstånd över de lagstadgade standarderna för golvets livslängd.

golvslipning stockholm pris

Golv kommer att bära från användning. Överdriven slitage kommer att kräva återhämtning och inte alla beläggningar kan återställas. De flesta kommer att kräva fullständigt avlägsnande med överdriven slitage. Polyuretor tvärtom kan lätt slipas och återfinnas för att se ut och utföra som ny. Återigen en funktion som överträffar andra system.

Polyasparika och polyuror är extremt slitstarka som epoxier samtidigt som de är enklare att underhålla. Epoxier och polyuror kommer att bli repade. Skillnaden är att en skrapa i epoxier blir smittad, fångar smuts och bakterier. Polyureas får en rak rep som innebär att rutinrengöring tar bort smuts och bakterier samtidigt som golvet förlängs.

 

Updated: December 26, 2017 — 10:13 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme