Nyttiga tips på trägolv

Att installera trägolv är ett stort ekonomiskt engagemang som lönar sig på ett stort sätt på lång sikt. Med det i åtanke är det viktigt att kunna ta hand om ditt nya golv för att få det i bästa skick så länge som möjligt. Med rätt skötsel och underhåll är det möjligt att ha hårda golv i många år. Även en livstid. Innan du kommer in i de användbara tipsen på trägolv, är det bara rätt att först utforska varför du skulle vilja överväga den här typen av golv i första hand.

Fördelar med trägolv

Det finns många fördelar kopplade till trägolv, varför det här är en av de mest populära typerna av golv på bostadsrenoveringsmarknaden idag. Några av fördelarna i detta fall är:

Underhåll: Som du snart kommer upptäcka är trägolv mycket lätta att rengöra och generellt bryr sig om. Träets inneboende egenskaper gör det motståndskraftigt mot smuts och fläckar så att de inte håller sig fast vid golvet. Det mesta av vad som behövs är regelbundet dammsugning och moping med en fuktig trasa eller mopp. Förutom det här, till skillnad från mattan, blekas inte träet och kommer behålla sin ursprungliga färg under en lång tid framöver.

Hälsa: Eftersom trä inte fäller skräp i det sätt mattan gör, är luften i huset oftast friskare och renare. Detta är särskilt viktigt för personer med allergier eller andningssjukdomar som behöver ständig ren luft i och runt hemmet.

Mångsidighet: lövträ är ett av de mest mångsidiga materialen för golv. Inga två lövträd är exakt samma, vilket innebär att varje hus får ett unikt utseende så långt som golvet går. Förutom detta har träet naturligtvis olika mönster vilket innebär att du inte kommer att fastna med en viss nyans eller färg.

Hållbarhet: lövträ är solid och robust, vilket gör det motståndskraftigt mot bucklor och repor som ingår i vardagen. Denna typ av golv är lätt att klara av tunga möbler såväl som föremål som av misstag släpptes på golvet.

 

Värdetillsats: 99,9% eller fastighetsmäklare är överens om att trägolv ger betydande värde till hemmet. Detta är både i monetär mening, liksom det uppfattade värdet. Bortsett från trägolv som ökar prisnivån i hemmet betydligt, är de också attraktiva för potentiella köpare, vilket gör det lättare att sälja huset snabbt och närmare priset, om en sådan situation skulle uppstå.

Estetik: skönheten i trägolv är obestridligt. Det påminner om naturen i all sin härlighet. Trägolv kan också slipas och smältas lätt för att byta färg på golvet om du blir trött på dagens utseende. Trägolvets mångsidighet gör det också perfekt för alla typer av inredningar tänkbara.

Hur man bryr sig om trägolv

Som tidigare nämnts är installation av trägolv en betydande investering som därför kräver ett ordentligt underhåll för att skydda din investering och njuta av det så länge som möjligt. Med det i åtanke nedan är några användbara tips på trägolv:

Se till att du känner till din specifika typ av golv och finish. Du bör också vara säker på att följa specifik tillverkarens instruktioner för rengöring och allmänt underhåll. Gör lite forskning om hur du bryr dig om din typ av finish. Exempelvis bör pasta vax aldrig användas på polyuretanfärg. Att fejka trägolv med en mjuk broom regelbundet buffrar naturligtvis naturen, vilket skyddar det från repor. En annan tydlig fördel med detta är att det kommer att hålla golvet rent. Lämna så mycket skor som möjligt vid dörren för att undvika att dra extra smuts och smuts på golvet. Om inte, fundera på att använda mattor i högtrafikområden som hallar och ingångar för att hålla fötterna rena. Ta bort alla fasta material från golvet som sand, grus och smuts bland andra. Dessa material är slipande och kan tråkiga och till och med skrapa golvets finish. Använd en torrhandduk för att torka spill och andra knivar från trägolv. Oljor tvål borde aldrig användas på trägolv. Dessa oljor kommer så småningom att byggas upp och kommer att matta ytan på golvet. Utöver detta kommer det att göra det svårt att refinisera golvet när det behövs. Använd ett vakuum med ett golvfäste. Ett sådant vakuum tar lätt bort smuts och damm utan att skrapa eller på annat sätt skada golvet. Dra inte möbler över golvet när du flyttar det. Istället lyfter möblerna när de flyttas. Om du släpper är oundvikligt, investera i en uppsättning glidmattor. Om dessa inte är tillgängliga fungerar lock av plastmatbehållare lika bra. Använd endast rengöringsmedel som speciellt har tillverkats för användning på trägolv. Byt inte ut med linoleum-, laminat- eller kakelplattor eftersom dessa kan göra att golvet blir extra halt. Använd så lite vatten som möjligt vid rengöring av trägolv. Våt fläckar ska också torkas omedelbart efter rengöring.

En slutlig tanke

Dessa är enkla användbara tips om underhåll av lövträ. Även om det här är gör-det-själv (DIY) alternativ, är det viktigt att betala nära

golvlggning stockholm

Updated: December 26, 2017 — 10:14 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme