Anvndning av CBD-hampoljor under graviditeten

Historien om den terapeutiska anvndningen av cannabis r s lng och komplex, det r inte konstigt att det anvndes av gravida kvinnor eller i arbetskraft. Faktum r att de gamla dokumenten av sdan anvndning av cannabis i Mesopotamien gr tillbaka till 2,0000 r f.Kr.! Men vad sger modern vetenskap om anvndbarhet (och skerhet!) Av sdan tillmpning av denna gamla vxt? Och var stter den en av de skraste hampprodukterna – CBD-hampoljan?

CBD-olja – EU-Godknd – ekologisk – kanonpris! – Modernatur

 

Cannabis och graviditet – en kort historia

Bland de tusentals kta och antagna egenskaperna cannabis har dess inflytande p fertilitet alltid varit en stor, ven p grund av den halvheliga statusen tenderar de flesta traditionella kulturerna att sknka sig p de helande plantorna. Man trodde att cannabis har frmga att: kar styrkan, ger lindring under graviditet och arbete, frhindrar missfall, skyddar fostret och s smningom kar mjlkproduktionen och frhindrar postnatal depression. tminstone r ngra av dessa vertygelser berttigade – srskilt nr det gller att koppla av, ltta muskelspnningar och sammandragningar, stimulera aptit eller frbttra det vergripande vlbefinnandet, s det r inte som om det var allt rent magiskt tnkande. Intressant nr det gller administrering av cannabis till gravida kvinnor var vra frfder ganska kreativa och olika preparat anvndes. I Mesopotamia-infusioner gjorda av saffran anvndes mint och l fr ett och ett halvt tusen r sedan i Egypten vaginal smutsar blandad hampa med honung, medan i Kambodja troddes att dricka hampa te och att ta hampblommor skulle ka mjlkproduktionen av ammande mdrar.

 

Cannabis har administrerats till gravida kvinnor i tusentals r i Mellanstern, Persien, Kambodja, Tibet och Indien, och dess hlsoprojekt har i stor utstrckning verlevt i traditionell medicin. Det r vrt att betona att det i de flesta fall inte var ren marijuana – den mest knda men bara en av dussintals cannabisformer – det som anvndes, eftersom de flesta citerade beskrivningarna hnfr sig till olika formuleringar erhllna frn hela Cannabis sativa-vxter eller deras frn, med andra ord – hemipprodukter som beror p ngon psykoaktiv effekt alls. Det r viktigt att komma ihg detta inte bara i samband med cannabisanvndning under graviditeten.

 

CBD och graviditet

S mycket om traditionella tillmpningar av cannabis. Men hur r det med fynd av modern medicin, och viktigast av allt – vilken roll kan CBD spela i cannabis pverkan p graviditeten? Eftersom hlsofritt cannabidiol r den viktigaste icke-psykoaktiva cannabisfreningen kan det frvntas att det kunde ha varit ansvarigt fr mnga av de effekter som har frknippats med cannabisens positiva impat p graviditet i tusentals r.

 

Det som r spnnande, det finns inte mnga studier om effekten av CBD p gravida kvinnor. ven om sdana (fortfarande oavslutade) studier finns fr THC en psykoaktiv bestndsdel som finns i stora mngder i specifika former av cannabis, fanns det ingen underskning om huruvida CBD-hampoljor pverkar mnniskors graviditet. I det hr fallet mste vi lsa de redan knda hlsofrdelarna med CBD – intressant, tminstone kan ngra av dem vara anvndbara fr gravida kvinnor. Eftersom cannabinoider arbetar genom att interagera med vrt interna endokannabinoidsystem r det viktigt att uppmrksamma de processer som systemet reglerar hos gravida kvinnor. Och det finns en hel del av dem. Att rita p fibrene som regleras av systemet fr hand kan vi spekulera p att CBD kan: lindra illamende, frhindra sammandragningar, lindra smrtan eller bidra till att bekmpa postnatal depression. Visst, alla dessa kvaliteter har varit knda fr folkmedicin i ldrar, men nr man talar om graviditet r de fortfarande bara lovande lokaler, medan man skert kan rekommendera cannabisdietillskott ytterligare studier behvs. Tyvrr r studier om effekterna av CBD p graviditeten varken avgrande eller omfattande. En frsk p rttor visade inte ngon effekt av CBD under graviditeten, medan in vitro-testet freslog en viss minskning av embryomassan efter exponering fr cannabidiol – men det r vrt att notera att mngden CBD som anvndes i nmnda experiment var stora – verstiger rekommenderade doser av kosttillskott av storleksordning.

 

Det verkar som vrdefullt – om inte avgrande – svar kunde ges genom att analysera frsksresultaten av CBD-baserade lkemedel som redan finns tillgngliga p marknaden. Ett exempel p sdant lkemedel, GW Pharmaceuticals ‘Epidiolex, r en produkt som huvudsakligen bestr av isolerad cannabidiol. Det verkar dock som om Epidiolex inte genomgick sdana tester, eftersom den gravida kvinnan uttryckligen uteslutits frn testgruppen. Detta r uppenbart meningsfullt med tanke p den speciella vrd som gravida kvinnor har och det faktum att den aktuella produkten endast var avsedd fr barn, men det frndrar inte det faktum att det inte finns ngon omfattande studie om anvndningen av CBD vid graviditet och arbete.

 

Updated: January 3, 2018 — 4:29 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lekaro © 2018 Frontier Theme